lauantai 21. huhtikuuta 2012

Synttäripäivittelyä

Tytön 6-vuotissynttärit pidettiin viime viikonloppuna. Vieraina oli 7 päiväkotikaveria ja hieman myöhemmin pari perhetuttua (siis voi ei, tulee niin ikivanha olo kun meillä on perhetuttuja).

Helvi oli toivonut näitä munkkeja, joten niinpä lähdin elämäni ensimmäisiä munkkeja paistamaan.

Kattilassa kasa eri kypsyysasteen munkkeja:

Kuten kuvasta näkyy, ensimmäiset munkit (ylh. vasemmalla) saivat vähän enemmän rusketusta, herkullisia olivat nekin.


Mmm.. munnkiloita...
Punaiset siis mansikkatomusokeriseoksella kuorrutettu (maistuu ihan berliininmunkilta) ja siniset ovat olevinaan vaniljanmakuisia. Olisi ehkä vähän enemmän pitänyt laittaa vanilja-aromia. Kaikki syötiin hyvällä halulla kuitenniin. :P

Koska en viitsinyt ostaa piparminttuaromia ja vihreää väriä parin tipan vuoksi, tein ohjeesta poiketen vihreän piparminttukuorrutteen sijasta sinisen vaniljakuorrutteen. Aikuisen mielestä vähän yökköä mutta pari poikaa olivat näistä kiitollisia. :D 


Taisin onnistua, anoppi ja oma äitini nimittäin tilasivat vapuksi satsit kumpikin. Vappu menee siis rasvahuuruissa, nam.


Suklaakaaku uppoaa lapsiin aina paremmin kun perinteinen kermakakku. Tyttö oli tätä toivonut. Jäljelle jäi yksi pala kaksien juhlien (kaverit + sukulaiset) jälkeen. Sitä ei nimittäin montaa palaa pystykään syömään :)
1 kommentti: