sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi.

Meillä vietettiin uuttavuotta rauhallisesti kotosalla. Kerrostalossa asuessa on se hyvä puoli että näkee hyvin raketit. Mukeloita vähän alkuillasta harmitti ettei menty ulos katsomaan "kun ei nähdä isoja raketteja" (asutaan kovin korkealla maanpinnasta, joten ikkunasta näkee jopa 20km:n päähän - olisivat vissiinkin halunneet nähdä suoraan alapuolelta nuo).
Vuoden vaihtuessa oli kyllä upeat ilotulitukset, mahtava valoshow, eikä lapsiakaan enää harmittanut lainkaan. Ja kyllä nuo meidänkin tirpukat jaksoi valvoa piiitkään. Esikoinen olisi valvonut vielä pidempään kuin äiti mutta sain kun sainkin nukkumaan pikkutunneille mentäessä (sängyssä yritti vielä kaikin keinoin vääntää juttua mutta äiti tylsä simahti).

Mummulla on huomenna 80-vuotissynttärit ja päätin tehdä hänelle huopatossut lahjaksi. Kaksinkertaisesta Huopasesta virkkasin. Matkaan tuli mutka: pesukone huovutti ne vähän liian pieniksi. Venyttämällä sain sopivan kokoisiksi, mutta malli ei loppujen lopuksi sitten ollutkaan kiva. Liian lötskö (venytyksestä johtuen?) ja kovin matala malli. Tossun päällispuoleen piti tehdä isompi vekki kuin ohjeessa, kiristi niin kovin.
Vaihe 1: virkatut tossut originellikoossaan ennen huovutusta
 Menita Outletista löysin hirmu kivaa "liukuestelateksia" purtilossa. Siis sitä pursotetaan muutaman kerran pohjaan ja kuivatellaan välissä (itsekseen tai vaikka hiustenkuivaajalla). Ei mummu liukastu. :)
Liukuesteet

Valmiit tossuset.
Mutta. Koska siis ensimmäinen malli ei vastannut odotuksiani (on ne jalassa ihan kivat, mutta halusin mummulle kuitenkin muhkeammat kun ne on kuitenkin talvisinkin mökillä jossa lattiat vetää), tein uudet. Novitan ohjeita kummatkin, tämä uudempi vaan vähän työläämpi. Neuloin 16 tilkkua 2 erivärisestä langasta (ja piti hakea monta kertaa lisää kaupasta kun olin turhan optimistinen. :D Menikin sitten enemmän lankaa kuin ohjeen mukaan ja minä typerys yritin vielä kaiken kukkulaksi jämälangoilla pärjätä! )

Kokonsa puolesta vaikuttaa lupaavalta ennen pesua.
Töppöset ojenneltuna ja prässättynä.

Jalassa.

Näihinkin laitoin liukuesteet pohjaan (villa on niin hirmu liukasta). Näistä olen oikeastaan ihan ylpeä! :)
Niin ja vinkki: jos huovutat koneessa, älä laita missään nimessä sellofaania työn sisään. Meni tuhannen säpäleiksi koneessa. Ja puuvillalanka (jolla sen sellofaanin olin kiinnittänyt) oli ihan solmussa muun pyykin ympärillä. Iloista. Olishan se pitänyt tajuta ettei sellofaani pesua kestä. Oli vaan vanhaa ryppystä just sopivasti siinä tarjolla, pelkäsin että muovipussi päästää väriä. :D

4 kommenttia:

 1. Tollanen liukueste oliski tarpeellinen villasukkienki pohjaan. Ainakii, jos kotisukkina niitä pitää :) Tai nii, onhan se villasukkaluistelu lasten mielestä kivaa mutta.....

  VastaaPoista
 2. Melko edullistakin, olisko ollu 9€ yks pönikkä. Riittää aika pitkäksi aikaa kun nyt on jo puuhattu sen kanssa eikä näytä yhtään vähenneen :) Tarhatossuihin yritin kans (ne kun aina vahatuista lattioista tulee liukkaaksi, sellaiset nahkapohjat), mutta eivät pysyneet. Vaatii ilmeisesti huokoista pintaa jotta imeytyy ja jämähtää kunnolla kiinni. Kiitos kun kävit lukemassa ja kommentoimassa! :)

  VastaaPoista
 3. Mistä tollasta vois löytää? Meinaa tänään taas pienin veti heti kotiin tullessa villikset jalkaan ja seuraavaksi valitti, että on liukas lattia...
  Meinaan että onko mentävä johonkin askartelu/käsityökauppaan vai löytyykö jostain "normaalimmasta" kaupasta, missä tulee muutenkin käytyä?
  Lukemassa oon käyny ennenki, nyt vaa tuli nii mielenkiintonen juttu, et oli ihan pakko kommentoida :D

  VastaaPoista
 4. Mä ainakin löysin käsityökaupasta, mutta tässä kun googlasin ( http://www.google.fi/search?rlz=1C1SKPC_enFI371FI371&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=abs+latex ) niin löysin monta verkkokauppaa mistä saa tilattua. :) Kiva kun kommentoit, saa konkreettista todistetta että joku lukee ;)

  VastaaPoista